TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği

SİRKÜLER: 2022-663

Sayın Üyemiz,

  • Türkiye İhracatçılar Meclisi’nden alınan yazı metni aşağıya çıkartılmıştır.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, 31/11/2020 tarihli ve 31290 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Hazırlama Yönetmeliği'nin 10 uncu maddesi gereği adı geçen Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan "Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğine" ait taslak metinin https://www.tarimorrnan.gov.tr/GKGM "Duyurular" bölümünde görüşe açıldığı bildirilmektedir. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Taslağı ekte sunulmaktadır.

Bilgileriniz ve Taslağa ilişkin görüşlerinizin, ekte yer alan tablo formatına uygun olarak 17 Kasım 2022 tarihi Perşembe günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize ve bilgi@daib.org.tr  adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Ekler:

1-TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Taslağı (30 sayfa)

2-Görüş Formu (1 Sayfa)